Assesment/ Talent Assessment/ Talent Management/ Talentudvikling

Skil fårene fra bukkene
En virksomhed i vores netværk ansætter årligt ti cand.merc.ere som management trainees, for derved hele tiden at have en pulje af potentielle ledere. En gennemgang af ansøgninger og CV'er vil ofte tegne et billede af, at der umiddelbart synes at være mange ens kandidater. Og har man ikke udarbejdet et konkret kompetencebehov, lykkes man ikke med at skille fårene fra bukkene og få de helt rigtige kandidater indenfor.

Proces sikrer kvalitet og bevidsthed
Vi har udarbejdet en proces, der tager højde for, at man i mængden af ansøgninger kan få identificeret de kandidater, der præcist matcher virksomhedens kompetencebehov. Processen sikrer også, at virksomheden kan tage mange kandidater ind til samtale og vurdere dem på en systematisk og valid måde. Og lige så vigtigt – processen sikrer, at der hvert år ansættes ti talenter, som stort set alle ender som ledere i virksomheden.

Processen kan naturligvis også bruges til at udvælge ledere, specialister eller projektledere. Det specifikke formål tager vi højde for i planlægningen af processen.