25/03/2022

Et tættere samarbejde på tværs af regioner hos Kemp & Lauritzen, Teknikhuse

Hos Teknikhuse, der er en del af Kemp & Lauritsen, bliver der sat fokus på det gode samarbejde lederne imellem, så de kan nå deres fulde potentiale og løfte virksomheden sammen.

Vil du vide mere?

Anni Vind Frandsen

Anni Vind Frandsen

Partner

avf@pphr.com

+45 4045 7730

Se profil

Hos Teknikhuse, der er en del af Kemp & Lauritsen, bliver der sat fokus på det gode samarbejde lederne imellem, så de kan nå deres fulde potentiale og løfte virksomheden sammen.

Sammen med People & Performance, har Teknikhuse påbegyndt rejsen mod en endnu stærkere gruppe af regionschefer. Her bliver der sat fokus på det gode, tætte samarbejde mellem regionscheferne, så de kan blive et high performance team, der formår at bruge hinandens styrker aktivt for på den måde at styrke virksomheden som helhed.

Malene Larsen er HR Business Partner hos Teknikhuse og har sammen med Anni Vind Frandsen, der er partner i People & Performance, sat gang i processen.

“Formålet med lederudviklingen er, at regionslederne skal lære at arbejde endnu bedre sammen på tværs, selvom de ikke ser hinanden til dagligt. Vi går både i dybden med, hvordan de kan udvikle sig individuelt, men også hvordan de bedst opnår en forståelse af de andre lederes profiler – både deres styrker og svagheder – og hvordan det har indflydelse på distancesamarbejdet. Og her bringer People & Performance en stor dybde ind i faciliteringen, hvor Anni virkelig er ekspert”, siger Malene Larsen.

Udviklingen kan allerede mærkes på samarbejdet

Selvom udviklingsrejsen stadig er i startfasen, kan Malene Larsen allerede mærke virkningen på chefernes samarbejde.

“Vi har indtil videre haft to seminarer, hvor regionscheferne har været samlet for at arbejde aktivt med samarbejdet. Og selvom vi kun lige har taget hul på udviklingsrejsen, kan vi allerede nu se effekt. Vi oplever mere sparring og åbenhed mellem lederne, og det er en udvikling, de også tager med sig i deres egen ledelse af deres individuelle teams som rollemodeller,” fortæller Malene Larsen.

For at skabe de bedste betingelser for et solidt samarbejde bliver der også arbejdet med forståelsen af de enkelte chefers personligheder samt styrker og svagheder, der har betydning for deres ledelse.

“Det er et sårbart emne at skulle blotte sig for sine kollegaer, men der har været en stor åbenhed og ærlighed, hvilket har skabt en bedre forståelse af hinandens virkeligheder. Det er virkelig med til at flytte på samarbejdet. Men det er en rejse, hvor vi også oplever, det kan være svært for dem at “lægge skjoldet ned” og blotte sig helt. Men vi er på vej, og vi er klar til det næste skridt i samarbejde med People & Performance,” siger Malene Larsen.

Positive tilbagemeldinger fra deltagerne

Det er ikke kun i Teknikhuses HR-afdeling, at effekterne af arbejdet kan mærkes. Også regionscheferne, der deltager i processen, er godt tilfredse.

Regionschef Karsten Thorsen vælger især at fremhæve den personlige opfølgning, som Anni Vind Frandsen havde med hver enkelt deltager:

”Resultatet fra vores personlighedstest blev gennemgået grundigt af Anni, hvor vi både snakkede om resultatet, men også om de enkelte aspekter i testen. Efterfølgende blev der bundet sløjfe på resultaterne, da alle vores profiler i ledergruppen blev sammenholdt med hinanden. Der blev sat fuld fokus på vores forståelse af hinanden og opbygningen af et stærkt sammenhold og samarbejde, hvilket var rigtig inspirerende og en god indgang til dialog.”

BLIV INSPIRERET OG FÅ MERE VIDEN

Vores blog