04/04/2022

Forandringsledelse i M&J Recycling

Lederne hos M&J Recycling har rustet sig til at mestre de talrige 2021-forandringer. Sammen med People & Performance gennemførte de et dybdegående forandringsledelsesprogram dette år.

Vil du vide mere?

Kasper Urth

Kasper Urth

COO and Co-Founder

ku@pphr.com

+45 4060 9123

Se profil

M&J Recycling – det tidligere Metso Waste Recycling – er specialiseret i design og fremstilling af industriaffaldsmakuleringsmaskiner. Med mere end 1.000 maskiner installeret verden over er de en af verdens førende leverandører af industriaffaldsmakuleringsmaskiner til genanvendelsesindustrien. M&J Recycling er en innovativ virksomhed, der prioriterer leder- og medarbejderudvikling højt.

Det har været vigtigt at klæde lederne i M&J Recycling på til at håndtere de mange forandringer som 2021 har budt på og i samarbejde med People & Performance har de gennemgået et omfattende Change Management-program i 2021.

Skræddersyet program & Change Readiness Assessment

Programmet blev udviklet i tæt samarbejde mellem People & Performance og den øverstes ledelse i M&J Recycling, og det blev løbede tilpasset, når der skete nogle ændringer i organisation, som også betød at deres behov ændrede sig.

“Det har været skræddersyet til os, afhængigt af hvilke behov vi havde, og det blev også justeret undervejs, når vi kom i tanke om noget, som vi gerne ville have mere eller mindre af, eller hvordan vi ville gøre det”, fortæller Ruth Lundorff, Head of HR i M&J Recycling.

For yderligere at belyse hvilke indsatser der var nødvendige for at komme sikkert igennem forandringsprocesserne, blev der gennemført en Change Readiness Assessment i alle afdelinger. En Change Readiness Assessment klæder hver enkelt leder på til stå igennem en forandringsproces og den afklarer, hvilke områder lederen skal fokusere på for at få sine medarbejdere med på rejsen.

”Til trods for at der skete mange ting på samme tidspunkt i M&J Recycling, som undersøgelsen blev gennemført, blev den taget godt imod og alle ledere fik et godt værktøj til at kunne arbejde med de særlige udfordringer, som de hver især stod med”, siger Ruth Lundorff om Change Readiness Assessment.

Fælles sprog og stærkere tværgående samarbejde

Spurgt til den forretningsmæssige effekt Change Management-programmet har haft, svarer Ruth Lundorff:

”Der har været en meget positiv effekt, da vi har fået et fælles sprog og fået fremmet samarbejdet på tværs af organisationen”

Hun uddyber yderligere, at der især har været fokus på samarbejdet mellem M&J Recyclings management team, som er den øverste ledelse, og M&J Recyclings udvidet ledergruppe, som er lige under management teamet. Den udvidet ledergruppe var nøglen til at gennemføre M&J Recyclings strategi, da de har det tætte samarbejde med medarbejderne og den gode kommunikation mellem de to ledelseslag har været essentiel for at komme i mål.

”Den udvidet ledergruppe begyndte at tage mere ansvar, og tog selv nogle ting op, for at få forandringerne til at fungere bedre, diskutere processer og samarbejdsformer”, siger Ruth Lundorff.

M&J Recycling har vækstet meget i det seneste år og ser frem til at vækste endnu mere i fremtiden, og derfor ser de også frem til endnu flere tunge forandringsprocesser.

”Forandringsprocessen stopper ikke her og der er stadig masser at tage fat på. Men det var godt, at vi nåede at have det Change Management-program i 2021, så vi var klædt på til de store forandringer, som vi gennemgår lige nu og vil gennemgå i fremtiden”, afslutter Ruth Lundorff.

Godt samarbejde med People & Performance

”Vi vil gerne anbefale People & Performance. Vi har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem os og dem. Fagligheden har været høj og er baseret på stærke værktøjer og analyser”, konkluderer Ruth Lundorff.

BLIV INSPIRERET OG FÅ MERE VIDEN

Vores blog